De beste producten    Vers van het mes, vacuüm verpakt    Gratis verzonden vanaf €35,-

Brons op het Nederlands Nationaal Kaasconcours!

door Tim de Koning op October 18, 2017

Tim de Koning van Tromponline.nl en Kaashuis Tromp Buitenveldertselaan te Amsterdam heeft tijdens het Nederlands Nationaal Kaasconcours de bronzen medaille gewonnen. Deze prijs is een erkenning van zijn vakkennis en keurkwaliteiten als kaasprofessional. Tromponline.nl en Kaashuis Tromp zijn enorm trots op Tim en feliciteren hem dan ook van harte!

Brons op Nederlands Nationaal Kaasconcours

Wat is het Nederlands Nationaal Kaasconcours?

De traditie van Nederland kaasland werd in 1960 verrijkt met de oprichting van de Stichting:

Het Nederlands Nationaal Kaasconcours (NNKC)

Doelstelling van het NNKC destijds was de bevordering van de vakkennis van personen, die zich bezighouden met, of werkzaam zijn in de handel in kaas. Vakkennis met betrekking tot het volledige assortiment van in Nederland bereide soorten kaas!

57 Jaar later is mede dankzij de kaaskeuringen de vakkennis en deskundigheid van de Nederlandse kaassector op een ongekend hoog niveau.

Jaarlijks doen zo'n 450 deelnemers mee aan de NNKC-kaaskeuring. Het NNKC is daarmee één van de grootste vakwedstrijden in Nederland en in zijn soort uniek in de wereld. Niet het product wordt gekeurd, maar het vakmanschap van de persoon wordt gekeurd!

Tijdens de keuringen krijgen de deelnemers - afkomstig uit de kaasindustrie, handel, speciaalzaken, retail en kennisinstituten en aanverwante organisaties - tien kaasboorsels voorgezet. De keurders, die het beste de soort, de leeftijd, de smaak en de kwaliteit kunnen omschrijven, vallen in de prijzen.

Voor de beste keurders zijn er bronzen, zilveren en gouden medailles te winnen.  De totaal winnaar ontvangt de Gouden Kaasboor! Dit is de belangrijkste prijs in de Nederlandse kaaswereld.

Naar boven